ضرورت تشکیل شاخه قطب علمی برای کمک موثر به منظور تحقق اهداف مهم
رئیس قطب علمی اقتصاد کشاورزی کشور بر ضرروت تشکیل شاخه قطب علمی پیشنهادی که میتواند کمک شایانی در راستا تحقق اهداف مهم و اساسی اقتصاد کشاورزی کشور تأکید کرد.
امیرحسین چیذری، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بهموجب این قانون دولت مکلف است در راستای تحقق اسناد بالادستی (چشمانداز بیست سالة کشور، سیاستهای کلی نظام و قانون سیاستهای اجرائی اصل ٤٤ قانون اساسی)، زمینهها، برنامهها، تسهیلات و امکانات ارتقاء بهرهوری و اصلاح الگوهای تولید و مصرف در بخش کشاورزی و منابع طبیعی را فراهم و به مرحله اجراء درآورد.
وی ادامه داد: قانون مذکور در راستای این واقعیت است که با توجه به محدودیت منابع تولیدی بهویژه منابع آب امکان توسعه تولید از طریق بهکارگیری منابع تولیدی بیشتر مقدور نیست و افزایش بهرهوری تنها راه دستیابی به تأمین غذای مورد نیاز جمعیت رو به افزایش کشور است.
رئیس قطب علمی اقتصاد کشاورزی کشور، با بیان اینکه از سوی دیگر کمبود منابع مالی برای سرمایهگذاری و افزایش ظرفیتهای تولیدی یکی از محدودیتهای جدی پیش روی توسعه اقتصادی در کشور است، افزود: افزایش بهرهوری هم بدون افزایش سرمایه گذاری چندان مقدور و متصور نیست. در چنین شرایطی تعیین اولویت برای سرمایه گذاری و تخصیص منابع مالی محدود بر اساس آن امری ضروری و قدمی در راستای استفاده کارمدتر از این منابع است. پس تشکیل قطب علمی اقتصاد کشاورزی کشور ضروری است.
چیذری، در ادامه خاطرنشان کرد: استراتژی توسعه در واقع یک نقشه راه است که به دولتمردان، سیاستگذاران، افراد جامعه، سرمایهگذاران خصوصی و دولتی کمک میکند تا برای دستیابی به اهداف مهم و کلیدی بخش کشاورزی که غالباً شامل بهبود بهرهوری و رقابتپذیری، کاهش فقر روستایی، بهبود امنیت غذایی خانوارها، افزایش اندوختههای سرمایهای خانوارهای روستایی و مدیریت پایدار منابع طبیعی است مسیر خود را بهدرستی انتخاب کنند.
وی، تهیه نقشه راه را نخستین قدم اساسی برای دستیابی به اهداف توسعهای بلندمدت برای مشخص کردن مسیر برشمرد و تأکید کرد: بهبود بهرهوری عوامل تولید در بخشهای اقتصادی و از جمله بخش کشاورزی یکی از محورهای مهم تحقیقاتی کشور مصوب شورای عتف ایران است.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز